Stort tältbygge


 

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det skulle ta några timmar, men nu har vi spenderat två fulla dagar med att bygga tält. Det har tagit från morgon till kväll med 11 resp. 10 arbetstimmar per dag!

Normalt hyrs tälten inte ut under vintern. Dels eftersom risken för att det skall gå sönder är så mycket större än under sommaren då plasten blir stel men även för att vi inte har samma möjlighet att ta hand om tälten då vi inte kan ha något torktält uppe som vi kan under sommaren och ingen torr yta att vilka ihop tälten på.

Men nu fick vi förfrågan att montera tält till skotercross VM i Älvsbyn och tänkte att det kan vara kul att prova på ett större arrangemang.

Och nu har vi slitit hårt ett par dagar!

Två tält – ett som är 8×16 och ett som är 8×12 meter. Det är många sektioner som skall monteras ihop och att få ca 500 bultar på plats i kylan är en utmaning i sig 🙂

Normalt skall man vara 9 man för att montera det stora tältet som är 8×16 meter och 7 för det som är 8×12 för att ramen inte skall knäckas när man monterar på benen. Men eftersom vi bara är två har vi fått komma fram till en specialmetod för att resa dem – VILKET INTE ÄR TILLÅTET SOM KUND!!

För att förankra tälten har vi fått borra hål att få ner steglinorna i och väggdukarna har fått ligga inne i värme i bilen och förberedas där en och en innan de monterats så att de inte skulle gå sönder i kylan.

Vi är många erfarenheter rikare och jag har också kommit fram till att det tyvärr inte går att hålla priserna nere så mycket som jag gjort, utan att jag faktiskt måste börja ta betalt för den tiden som det ta att montera och demontera ett tält. Tidigare har priset varit endast en liten del av vad det är ändrat till nu. Priset för att hyra och montera själv är dock det samma som tidigare.

Jag har tagit lite bilder, men tyvärr går de inte att överföra till datorn, så jag får komplettera med de en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *