Planering av planering


Att planera ett bröllop kan vara väldigt tidskrävande. Allt beror på hur man tänkt att ha sitt bröllop. Vissa viger sig borgligt med bara ett vittne, medans andra har stora fester med hundratals gäster och det påverkar givetvis hur mycket tid och energi man måste lägga ner på planeringen.

Man kan ju också ta hjälp med att planera, antingen av vänner/familj eller av en bröllopskoordinator eller festfixare. Fundera redan i ett tidigt stadie vilka du vill ha med i planeringen och ta med den/dem så fort som möjligt. Då finns det någon att bolla tankar och idéer med redan från början och du slipper att sätta in den/dem som skall hjälpa till i vad du redan planerat.

 

I den här bloggen kommer ni att kunna läsa en del om av vad man kan tänka på vid planeringen och givetvis kan går det även bra att ta kontakt med mig och få hjälp med er planering. Det kan vara allt från rådfrågning i specifika frågor till att vara med under hela vägen. Hur mycket det kostar beror på hur mycket det är ni behöver hjälp med. Enstaka frågor svarar jag på gratis här på bloggen, men är det mer krävande är det bättre att ni tar kontakt, så får vi diskutera hur mycket hjälp ni behöver. Att tänka på är att även om man tar hjälp, så är det ni som gifter er som i slutändan måste veta vad det är ni är ute efter. Jag kan hjälpa till med att ta fram olika alternativ och redovisa för er och även sköta alla offertförfrågningar och bokningar, men det är brudparet som bestämmer när, var, hur och vad.

 

På nätet finns det en rad med forum som man kan gå med i och diskutera olika frågeställningar. Det finns även olika listor där man kan bocka av och se att man får med allt det som står i just den listan när man planerar sitt bröllop. Det är bra att ha en lista att utgå ifrån, men man skall absolut inte lita blint på bara den.

 

Det finns även en del tidningar att köpa i butik. Personligen tycker jag att det är slöseri med pengar. Visst kan man få lite inspiration och idéer, men det är mycket reklam och inte fullt så mycket matnyttigt om planering av bröllop.

 

Beroende på hur er (och eventuella medhjälpares) familje- och arbetssituation ser ut så kan det vara klokt att planera in när ni skall planera. Risken är annars att ni kommer få svårt att komma till skott och träffas.

Lägg gärna upp en struktur och fundera på vad ni måste planera när. Här kan man ta hjälp av en checklista, men som jag skrev tidigare – gå inte blint efter den.

 

Det här är första inlägget om bröllopsplanering. Förhoppningsvis kommer nästa inlägg om en vecka, men på grund av vissa omständigheter så kan det ta två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *